Inhoudsopgave

Een belangrijk document tijdens het sollicitatieproces is je sollicitatiebrief. Hierin verwoord jij je persoonlijke motivatie waarom je (perse) die baan wilt hebben. In de sollicitatiebrief geef je iets van jezelf weg, je persoonlijke drijfveren, normen en waarden. Ook probeer je een link te leggen tussen jouw identiteit en die van het bedrijf of de organisatie. In nog weer een ander opzicht is het ook een document waaraan een recruiter kan zien of je grammaticaal correct schrijft en gestructureerd bent.

Op onze website kun je overigens naast de cv maker ook je sollicitatiebrief maken met een handige tool. In deze blog geven wij je een voorbeeld van een sollicitatiebrief, doe er je voordeel mee!

Adriaan-Berend Cingel
Gomarusstraat 321
4321BA Utrecht

ABC Systems
Remonstrantensingel 123
1234 AB Atrecht
Nederland


Utrecht, 14 januari 2023

Betreft: Motivatie naar aanleiding van open sollicitatie


Geachte,
Ik ben Adriaan-Berend Cingel, vierdejaars student Digitale Bedrijfsbeheersing aan de ABC Hogeschool in Utrecht. Daarnaast volg ik momenteel een minor Digital Security. Voor de tweede helft van het cursusjaar (februari tot en met juni) ben ik op zoek naar een logistieke afstudeerstage.

Mijn interesse voor ABC Systems werd gewekt tijdens een online excursie naar dit bedrijf. Verschillende sprekers kwamen aan bod welke allen een positief beeld schetsten van ABC Systems. Ook de mondiale omvang van het bedrijf spreekt mij aan.

Aan mijn behaalde resultaten is te zien dat ik geen stilzittende student ben. Tot nu toe heb ik alle studiepunten in één keer gehaald en dat regelmatig met een prachtig cijfer. Men kan dus wel stellen dat ik een zeer gemotiveerde student ben met doorzettingsvermogen. Klasgenoten en projectleden zouden mij ook omschrijven als ijverig, gedisciplineerd en serieus. Ik heb ook een groot verantwoordelijkheidsgevoel en ben vaak projectleider waarbij ik deze taak zo zorgvuldig mogelijk probeer uit te voeren.
Enkele zaken waarin ik afgelopen jaren vaardig ben geworden zijn Microsoft Power BI, Microsoft Excel, de programmeertalen PHP en Java, Engelse taalbeheersing, inzicht in bedrijfsmatige processen en bedrijfseconomie. Deze vaardigheden kunnen goed van pas komen tijdens het afstudeerproject.

De opdracht vanuit school betreft een afstudeerstage. Dit houdt in dat ik vanuit het bedrijf een actuele kwestie mag onderzoeken. De stageperiode is van februari 2023 tot en met juni 2023. Vanuit het bedrijf wordt begeleiding verwacht.

Ik kijk uit naar een reactie op mijn sollicitatie en hoop snel van jullie te horen wat de mogelijkheden zijn!

Hartelijke groet,

Adriaan Berend Cingel