Cv templates waar je u tegen zegt

Opvallend

Fris en kleurrijk, springt in het oog
Template Opvallend

Klassiek

Elegant en volwassen
Template Klassiek

Modern

Krachtig, strak en professioneel
Template Modern

Dynamisch

Krachtig en stijlvol
Template Dynamisch

Formeel

Stijlvol en modern
Template Formeel

Elegant

Degelijk en professioneel
Template Elegant

Professioneel

Strak, duidelijk en zeer modern
Template Professioneel

Eenvoudig

Strak en zonder poespas
Template Eenvoudig

Robuust

Sprekend, krachtig en duidelijk
Template Robuust

Sepia

Creatief, mooi overzichtelijk en stijlvol
Template Sepia

Sollicitatiebaas

Jong, fris en kleurrijk
Template Sollicitatiebaas

Monochroom

Strak, overzichtelijk en sprekend
Template Monochroom
Inhoudsopgave

Zo kies je de beste cv template

Om je sollicitatie goed te beginnen is het van groot belang om een geweldig cv te maken. Je wilt dat jouw cv eruit springt, als je opvalt, is de kans namelijk veel groter dat je ook daadwerkelijk uitgenodigd wordt voor een gesprek. Een saai cv nodigt niet uit om bekeken te worden. Wij helpen je om zo'n top cv te maken. Met onze tips kies jij de perfecte template die bij jouw persoonlijkheid en de functie past. Kortom, met Sollicitatiebaas maak jij een geweldig cv waarmee jij in het oog springt en je meer kans hebt om aangenomen te worden!

Het begint allemaal met het kiezen van een cv-template. Hier komt ook gelijk de keuzestress opdagen, welke template is het mooist? En past deze ook bij mijn persoonlijkheid, de functie en het bedrijf waar ik bij wil solliciteren? Zijn er nog meer zaken waar ik op moet letten bij het kiezen van een cv template? Allemaal vragen die we proberen te beantwoorden om jou een goede keuze te laten maken. Het allerbelangrijkste is dat je een template kiest die bij jou past en die je echt aanspreekt. Jouw persoonlijkheid en stijl zijn uniek, laat dit terugkomen in je cv. Als je dit goed weet te doen laat je het grootste deel van de sollicitanten al ver achter je.

Met onze online cv-maker en geweldige templates maak jij in een handomdraai een ijzersterk cv. Wij geven jouw de nodige handvatten en prachtige designs zodat je een verpletterende indruk achterlaat. Je kun jouw gemaakte cv's downloaden als PDF zodat je deze gemakkelijk kunt versturen.

Het is mogelijk om onze cv templates gratis te gebruiken, je kunt namelijk een link delen naar je cv en hiervoor hoef je helemaal niks te betalen. Als je een Premium account neemt, kun je cv's downloaden als PDF, en razendsnel meerdere versies van je cv maken om voor elke sollicitatie een op maat gemaakt cv te kunnen gebruiken. Je wilt namelijk naar verschillende functies tegelijk kunnen solliciteren, zo ben je de concurrentie een stap voor! Met Premium kun je onbeperkt downloaden, dupliceren en bewerken, super eenvoudig en razendsnel!

Cv template

Voordelen van onze cv templates

Uitvoerig getest - Onze cv-templates volgen allemaal de regels waar recruiters en werkgevers op letten wanneer ze jouw cv beoordelen. Alle templates zijn uitvoerig getest door ontwerpers en veel tevreden klanten, aangepast op basis van feedback en verder geperfectioneerd. Hierdoor hoef jij je niet druk te maken over de vormgeving, en kun je je volledig focussen op het schrijven van krachtige teksten. Wij doen de rest!

Stijlvol - Het ontwerp van je cv is belangrijker dan je zou denken. Al staat je cv nog zo boordevol met indrukwekkende prestaties, als je een saai uitziende cv hebt, is de kans groot dat een werkgever of recruiter deze opzij legt en dit wil je natuurlijk voorkomen! De visuele presentatie van je cv is het eerste wat een werkgever of recruiter ziet. Je wilt daarom een ijzersterke eerste indruk maken! Onze templates zijn visueel aantrekkelijk, overzichtelijk, modern, functioneel en te gebruiken voor elk beroep, van de meest professionele tot de meest creatieve banen. In één oogopslag is duidelijk dat je tijd in je cv gestoken hebt, met een helder en fris design nodig je uit om jouw cv te bekijken.

Volledig aanpasbaar - Onze templates zijn alles behalve statisch. Je bepaalt zelf hoe ver je gaat, als je wilt, kun je in onze cv-maker vrijwel alles aanpassen. Zo kun je jouw cv volledig toespitsen naar jouw wensen en de functie. Gebruik onze templates als basis en laat je creativiteit de vrije loop!

Razendsnel - Zelf aan de slag gaan met een design in Word kost veel tijd, stress en het resultaat is zelden geweldig te noemen. Zeker als je naar meerdere functies solliciteert, is dit een regelrecht drama. Met onze templates voorkom je dit, je zet razendsnel een prachtig cv in elkaar die je ook nog eens in een paar minuten aanpast. Je cv wordt dus niet alleen mooier, je bespaart ook nog eens zeeën van tijd!

We gaan je een aantal tips en adviezen geven voor het kiezen van je cv-template. Uiteraard is niet één template altijd de beste, dan zou er niks persoonlijks meer aan je cv zijn. Smaken verschillen nu eenmaal! Gebruik onze tips en adviezen als richtsnoer om de beste cv template te kiezen, maar laat vooral je gevoel spreken. Heb je nog geen idee hoe je een goed cv maakt? Lees dan eerst onze complete cv handleiding.

5 tips voor het kiezen van jouw template

 • Onderzoek! Lees de functiebeschrijving en verdiep je in het bedrijf en de bedrijfsbranche.
 • Bepaal hoe jij jezelf wilt presenteren, zorg dat dit goed aansluit bij de functie en het bedrijf.
 • Bepaal welke onderdelen uit je carrière jij het meest wilt benadrukken op je cv.
 • Als je graag een foto op je cv wilt, dan kies je uiteraard een template waarbij dit mogelijk is.
 • Kijk of jij genoeg tekst kwijt kunt bij de onderdelen die je het meest uitgebreid wilt beschrijven.

Een template moet bij je passen, en je moet je er helemaal goed bij voelen. Uiteraard moet dit ook weer bij het bedrijf passen, en kies je op basis hiervan of je een modern cv wilt, of liever een klassieke cv-template gebruikt. Als jouw smaak en die van het bedrijf ver uit elkaar liggen, probeer dan een middenweg te vinden. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Onthoud dit: liever te veel dan te weinig persoonlijkheid op je cv!

Met de cv-maker van Sollicitatiebaas kun je gelukkig altijd van cv template wijzigen. Dus als je tijdens (of na) het maken van je cv ziet dat een onderdeel toch niet mooi uitkomt, dan bewerk je dit cv en kies je gewoon een andere cv-template waar jij wel alles op kwijt kunt! Als je bij verschillende bedrijven solliciteert, is het ook een goed idee om per bedrijf een andere cv te maken. Stem je kleuren bijvoorbeeld af op de bedrijfskleuren, dan zit je op dat gebied in ieder geval goed!

Wat is de beste indeling voor je cv?

Vrijwel alle cv's bevatten voor een groot gedeelte dezelfde onderdelen, denk aan contactgegevens (personalia), werkervaring, opleidingen, vaardigheden etc. Met onze cv-maker kun je voor elke cv-template zelf weten welke onderdelen er op jouw cv komen te staan en welke niet, en wat de volgorde van deze onderdelen op je cv is. Zo bepaal je zelf welke indeling voor jouw cv de beste is en het prettigst leest, en welke volgorde het meest geschikt is om jouw belangrijkste ervaringen als eerste te tonen. Gebruik kleuren die gebruikelijk zijn in jouw branche en het bedrijf waar je solliciteert.

Al onze cv-templates zijn zo ontworpen dat al jouw informatie op één pagina kan passen. We raden dan ook van harte aan om dit te doen, al moet het uiteraard niet te druk en onoverzichtelijk worden op je cv. Gebruik de tips die we je geven in de editor en onze blog om het maximale uit elk onderdeel te halen en je indeling perfect te maken.

Vermeld indien mogelijk in ieder geval de volgende onderdelen:

 • Naam: je wilt jouw naam duidelijk zichtbaar weergeven op je cv, maar niet té overdreven. Dit zorgt ervoor dat een werkgever of recruiter je naam langer blijft onthouden, en dat wil je natuurlijk. Het vermelden van eventuele tweede of derde namen is meestal niet nodig, het maakt je naam moeilijker leesbaar en vaak te lang.
 • Personalia/contactgegevens: je wilt natuurlijk dat een werkgever of recruiter je goed kan bereiken, dus vermeld altijd een actueel telefoonnummer en/of e-mailadres. Plaats ook je woonadres op je cv, lees de reden in de volgende blog:
  adres afbeelding

  Adres op je cv, noodzakelijk of weglaten?

  Bij sollicitaties die per post verstuurd worden, is het nodig om je adres te vermelden. Logisch. Maar geldt dit...

  Lees verder
 • LinkedIn: als je LinkedIn hebt is het verstandig om een link naar je account te vermelden op je cv. Zo kunnen werkgevers of recruiters snel een goed beeld krijgen van je professionele aanwezigheid en je imago op Social Media.
 • Profiel: in je persoonlijk profiel plaats je een korte, maar volledige introductie van jouw vaardigheden, werkervaring en opleiding. Hier kun je ook makkelijk je cv wat persoonlijker maken, dus wees jezelf.
 • Werkervaring: grote kans dat dit het belangrijkste onderdeel van jouw cv is. Beschrijf taken die je hebt uitgevoerd, wat je hiermee bereikt hebt, en wat je ervan hebt opgestoken.
  werkervaring afbeelding

  Zo vermeld je werkervaring op je cv!

  Veel mensen vinden het moeilijk om invulling te geven onder het kopje ‘werkervaring’. Welke functies plaats ik...

  Lees verder
 • Opleidingen: als je niet veel werkervaring hebt, is dit een zeer belangrijk onderdeel van je cv. Als je veel opleidingen gedaan hebt laat je irrelevante opleidingen weg. Vermeld per opleiding de belangrijkste zaken die je geleerd hebt.
  opleiding afbeelding

  Zo vermeld je opleidingen op je cv!

  Het is heel belangrijk om op je cv relevante opleidingen en diploma's te plaatsen. Werkgevers en recruiters gebruiken...

  Lees verder
 • Vaardigheden: vermeld een combinatie van hard skills en soft skills. Zorg dat deze lijst aansluit bij de functiebeschrijving, laat irrelevante vaardigheden weg.
  vaardigheden afbeelding

  Vaardigheden op je cv vermelden

  Jij wilt natuurlijk zo snel mogelijk laten zien aan een werkgever of recruiter waar je allemaal goed in bent. Maar hoe pak...

  Lees verder
 • Talen: in deze tijd is het veel beroepen van belang dat je meerdere talen beheerst. Vermeld de talen die je beheerst daarom apart op je cv. Geef ook je taalvaardigheidsniveau aan: matig, redelijk, goed, vloeiend of moedertaal of selecteer een niveau van het Europees Referentiekader voor de Talen.
  talen afbeelding

  Talen op je cv?

  Spreek of beheers jij meerdere talen en wil je dit laten zien op je cv? Is het voor elke functie van belang om met je...

  Lees verder

Regels voor het maken van een cv

Er zijn bepaalde regels voor het schrijven van een modern cv. Dus ondanks dat je cv uniek moet zijn en jouw persoonlijkheid uit straalt moet je cv ook aan deze regels voldoen. Als je deze basisregels volgt weet je zeker dat een werkgever of recruiter geen gekke dingen tegenkomt op je cv.

👍 Do's
 • Kies een cv-template die jou aanspreekt en bij de functie past.
 • Beschrijf wat je tijdens voorgaande taken gedaan, bereikt en geleerd hebt.
 • Schrijf krachtige teksten om helder en duidelijk je ervaring weer te geven.
 • Vermeld een combinatie van hard skills en soft skills die relevant zijn voor de functie.
 • Maar je cv persoonlijk! Geef een persoonlijke touch aan je profiel, en kies een kleur die bij je past.
 • Probeer je cv tot 1 pagina te beperken, tenzij het echt niet anders kan.
 • Pas je cv aan voor elke vacature waar je op reageert.
 • Gebruik dezelfde opmaak in je cv en sollicitatiebrief.
 • Voeg een professionele pasfoto toe, dit maakt je cv direct veel persoonlijker.
 • Toon duidelijk aan waarom jij van meerwaarde bent voor het bedrijf.
👎 Don'ts
 • Vermeld geen irrelevante opleidingen, ervaringen of vaardigheden.
 • Plaats niet standaard referenties op je cv, alleen als het bedrijf hier specifiek om vraagt.
 • Vul je cv niet met ellenlange teksten, houd het kort en krachtig.
 • Lieg nooit over je vaardigheden of ervaringen om op te vallen.
 • Gebruik niet voor elke sollicitatie hetzelfde cv, gebruik op elk cv termen die in de vacaturetekst staan.
 • Benoem geen vaardigheden die voor zich spreken, overweg kunnen met het camera is logisch voor een beroep als fotograaf.
 • Stuur geen cv op zonder deze meerdere malen te checken op taalfouten, kromme zinnen of onduidelijkheden.
 • Kies geen template die niet past bij een bedrijf of functie

Moderne cv templates

Wanneer je kiest voor een modern cv-template straal je uit dat je vooruitstrevend bent en kom je professioneel over. Moderne cv-templates kenmerken zich door stevige lijnen en letters en een overzichtelijke, strakke indeling.

Je kunt moderne templates goed gebruiken bij een baan in de technologie branche, jonge startups, ontwerpbedrijven en nog veel meer soorten bedrijven. Moderne templates zijn uiterst veelzijdig, er is geen enkele functie waar het 'not done' is om een moderne template te gebruiken. Dus als je stijlvol en fris over wilt komen, kies dan voor een moderne template en blaas werkgevers omver met een geweldig design!

Moderne cv template

Creatieve cv templates

Een creatief cv-template toont aan dat je niet van 'standaard' houd, maar een creatieve stijl en manier van denken hebt. Je valt op tussen de massa vanwege je smaak en wilt dit tonen in je cv. En ook als je niet per definitie creatief bent kan het een goede keuze zijn om voor een creatief cv te kiezen, zo valt je cv in ieder geval op, en toon je aan dat je veelzijdig bent.

Je herkent een creatief cv aan boeiende kleuren, accenten en letters. Je creativiteit en artistieke kennis staan centraal, je wilt niet gebonden zijn aan een saaie layout. Als je kiest voor een creatieve template val je op, daarom zijn creatieve cv's een goede keuze! Dit geldt uiteraard met name voor creatieve beroepen, voor een baan als accountant is het misschien niet nodig om een cv met flitsende kleuren maken. Bedenk dus zelf wat het beste bij de functie past!

Creatieve cv template

Professionele cv templates

Professionele cv-templates zijn vrijwel altijd een veilige optie. Om welke functie of sector het ook gaat, met een professionele template sla je nooit de plank mis. Ze zijn meestal niet extreem opvallend maar rustig en duidelijk. Niet saai, maar persoonlijk en overzichtelijk. Ze doen wat ze moeten doen, namelijk jouw ervaringen en vaardigheden weergeven.

Een professioneel template is te gebruiken voor vrijwel elke functie. Al onze professionele cv templates hebben ruimte voor een pasfoto, zo komt je cv een stuk persoonlijker en betrouwbaarder over.

Professionele cv template

Eenvoudige cv templates

Eenvoudige templates zijn eveneens een veilige optie. Zonder toeters en bellen staan jouw ervaringen en vaardigheden nog meer centraal. Eenvoudige templates hebben een strakke en duidelijke indeling, zoeken naar onderdelen is absoluut niet nodig. Een eenvoudig cv komt elegant en volwassen over. Rustig, overzichtelijk en toch stijlvol. Als dit je aanspreekt kies je voor een eenvoudig cv.

Je kunt eenvoudige templates voor veel branches gebruiken. Zeker als een strak cv vereist is, is een eenvoudige template altijd een goede keuze. Ook als je twijfelt en niet goed weet welke cv-template voor jou de beste is kun je altijd voor een eenvoudige template kiezen, dan zit je altijd goed en maak je een goede kans op je droombaan!

Eenvoudige cv template

Hopelijk heb jij nu een goed beeld bij welke cv template het beste bij jou en de functie past. Kom je er echt niet uit, dan kun je uiteraard altijd contact met ons opnemen. Succes met het maken van je cv namens team Sollicitatiebaas!