Inhoudsopgave

In een eerdere blog schreven we over de best betaalde banen van 2023. Na deze blog kan niets anders volgen dan een weergave van de slechtst betaalde banen. Als je veel wilt verdienen zijn deze banen over het algemeen dus niet je beste keuzes. Uiteraard kan het toch een goede baan zijn als je ervan geniet, dat is namelijk niet in geld uit te drukken. De gebruikte gegevens zijn afkomstig van diverse bronnen, met name het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS, en verschillende nieuwsartikelen). We gaan in deze ranglijst uit van uurlonen. We beginnen bij de baan met het hoogste uurloon van de lijst, en eindigen met de slechtst betaalde baan.

10. Call-center medewerker

Het is algemeen bekent dat veel call-center medewerkers geen hoge lonen hebben. Vaak is het wel een laagdrempelige baan, je hoeft er meestal geen of niet veel diploma's voor behaald te hebben. Er zijn wel call-center mederwerkers die meer verdienen, bijvoorbeeld degenen die een behoorlijke bonus krijgen voor elke sale die ze binnenhalen. Wel is dit vaak verbonden aan een hoge werkdruk. Gemiddeld verdient een call-center werknemer €11,10 per uur.

9. Receptionist

Het volgende beroep in de lijst met slechtst betaalde banen is de receptionist(e). Hoewel een receptionist vaak veel taken heeft, denk aan bellen, afspraken inplannen en bezoekers ontvangen, krijgt hij/zij daar over het algemeen niet al te veel voor betaald. Gemiddeld moet een receptionist het doen met een loon van €11,00 per uur.

8. Vuilnisman

Of vuilnisvrouw natuurlijk. Het wordt weleens gezegd dat vuilnismannen veel verdienen omdat het niet zo'n gewilde baan is. Dit is een verkeerde opvatting, anders zou dit beroep niet in deze lijst voorkomen. Ook vuilnisman kun je vaak zonder opleiding worden. Daar staat tegenover dat je gemiddeld niet zoveel verdient: €10,80 per uur.

7. Artiest

Artiesten zijn er bij duizenden en in alle soorten en maten. Sommigen daarvan verdienen miljoenen per jaar, maar een veel groter deel verdient helaas een heel stuk minder. Het is moeilijk om succesvol te worden als artiest omdat je zo veel concurrentie hebt, en het is lastig om tussen de reeds bekende artiesten te komen. Hierdoor verdient de gemiddelde artiest €10,20 per uur.

6. Restaurant kok

Een beroep die je misschien niet in deze lijst verwacht, niet iedereen kan namelijk zomaar (goede) kok worden. Toch verdient de gemiddelde kok niet veel. Uiteraard verdient een kok bij toprestaurants een stuk meer, maar gemiddeld verdient een kok €10,10 per uur.

5. Schoonmaker

Schoonmakers heeft bijna elk bedrijf nodig, en sommige mensen willen ze ook thuis aan het werk hebben. Toch krijgen deze mensen daar niet veel voor betaald. Wel is het een beroep waar altijd vraag naar is, en die zonder opleiding te doen is. Daar krijg je gemiddeld dan €9,90 per uur voor.

4. Magazijnmedewerker

Als magazijnmedewerker heb je een vaak intensieve baan in bijvoorbeeld een distributiecentrum. Bijna alle grote (web)winkels hebben één of meerdere magazijnen waarin soms honderden magazijnmedewerkers bezig zijn. Qua opleiding een laagdrempelige baan die helaas gemiddeld ook niet al te veel geld in het laatje brengt, gemiddeld €9,40 per uur.

3. Kapper

Weer een beroep die je niet direct op deze lijst zou verwachten. Zelfstandige kappers verdienen vaak een stuk meer, maar dan heb je ook veel meer kosten zoals een bedrijfspand, al je apparatuur etc. Als je in dienst bent als kapper heb je al deze kosten niet, maar verdien je gemiddeld ook een stuk minder: zo'n €9,30 per uur.

2. Horecamedewerker

Een echte 'studentenbaan'. Veel jongeren beoefenen deze baan naast hun studie. Vooral in de zomer zijn er veel vacatures in de horeca met een gemiddeld uurloon van €8,80.

1. Pizzabezorger

De slechtst betaalde baan van de lijst met slechtst betaalde banen. Een baan die ook veelal door jongeren uitgevoerd wordt, voor hen is dit loon soms niet eens slecht vergeleken met andere jongeren banen. Voor zo'n €8,20 per uur mag je dan weer wel op een fiets of scooter rondscheuren.

Als je op zoek bent naar een baan waarbij je veel wilt verdienen dan weet je nu waar je in ieder geval niet moet kijken. In onze vacaturezoeker kun je filteren op loon, zo kun je een baan vinden waar je wel goed betaald krijgt. Maar een top cv met onze cv-maker en een geweldige sollicitatiebrief met onze sollicitatiebrief templates zodat je positief opvalt en een grotere kans hebt om deze beter betaalde banen ook daadwerkelijk te krijgen.