Inhoudsopgave

Een professioneel cv maken als magazijnmedewerker: zo doe je dat

Als magazijnmedewerker is het van groot belang om een overzichtelijk cv te hebben, omdat het dient als een representatie van jouw vaardigheden en ervaring in de logistiek. Bij het solliciteren naar een functie in het magazijn is het cruciaal om je logistieke vaardigheden en betrouwbaarheid duidelijk te presenteren. Vermijd grammaticale fouten in je cv en laat het altijd door iemand anders nakijken om eventuele fouten op te sporen. Het visuele aspect van je cv is eveneens belangrijk. Een overzichtelijk en gestructureerd ontwerp geeft je direct een voorsprong op de concurrentie. Daarom raden wij aan om een van onze professionele cv-templates te gebruiken. Zo ben je verzekerd van een cv met een heldere uitstraling, en kun jij je richten op de inhoud.

Belangrijke onderdelen in een magazijnmedewerker-cv

Om je cv als magazijnmedewerker zo informatief mogelijk te maken, beschrijven we hieronder de aanbevolen onderdelen die je altijd zou moeten opnemen. Het is van groot belang dat je probeert zoveel mogelijk relevante informatie te verstrekken en deze duidelijk op je cv te presenteren. In het vakgebied van magazijnwerk is je ervaring en kennis van logistieke processen van doorslaggevend belang. Daarom is het verstandig om dit gedeelte bovenaan je cv te plaatsen. Zorg er ook voor dat je relevante vaardigheden goed zichtbaar zijn. Hier zijn de essentiële onderdelen voor je magazijnmedewerker-cv:

Personalia

Als magazijnmedewerker kun je het gedeelte Personalia gebruiken om belangrijke informatie te verstrekken. Voeg de volgende elementen toe:

 • Volledige naam: vermeld je volledige naam zoals op officiële documenten.
 • Contactgegevens: voeg je adres, telefoonnummer, en e-mailadres toe.
 • Nationaliteit en geboortedatum: afhankelijk van de internationale context.
 • Profielfoto: optioneel, maakt je cv wel een stuk persoonlijker.

Profieltekst

In je profiel geef je een korte samenvatting van je ervaring en betrokkenheid als magazijnmedewerker. Maak je cv persoonlijker door deze tekst te gebruiken voor meer dan alleen een opsomming van feiten. Werkgevers lezen vaak als eerste de profieltekst, dus overweeg dit zorgvuldig.

"Toegewijde magazijnmedewerker met een uitstekende staat van dienst in het efficiënt beheren van logistieke processen. Bekend met magazijnbeheersystemen en in staat om nauwkeurig orders te verwerken. Sterke teamspeler met een focus op het handhaven van een georganiseerde en gestructureerde werkomgeving. Beschikt over goede communicatieve vaardigheden en is bekend met veiligheidsvoorschriften."

Meer weten over het schrijven van een krachtig profiel? Lees dan onze blog Krachtige profieltekst op je cv: dat doe je zo.

Werkervaring

Als magazijnmedewerker is je ervaring een cruciaal onderdeel van je cv. Plaats altijd de meest relevante werkervaring bovenaan en vermeld details zoals de soorten goederen waarmee je hebt gewerkt, de gebruikte systemen en je bijdrage aan een efficiënte logistieke operatie.

Magazijnmedewerker, Logistics Solutions B.V., Rotterdam
maart 2020 - heden
 • Verantwoordelijk voor het ontvangen, opslaan en verzenden van goederen volgens specificaties.
 • Voert regelmatig voorraadtellingen uit en houdt de magazijninventaris nauwkeurig bij.
 • Werkt samen met collega's om een soepele doorstroming van goederen te garanderen.
Logistiek Medewerker, Supply Chain Express, Den Haag
juni 2018 - februari 2020
 • Assisteerde bij het laden en lossen van vrachtwagens, waarbij ik zorgde voor een snelle en veilige behandeling van goederen.
 • Hield toezicht op de kwaliteitscontrole van inkomende en uitgaande zendingen.
 • Onderhield een schone en georganiseerde werkruimte volgens bedrijfsnormen.

Meer weten over het vermelden van werkervaring op je cv? Lees dan onze blog Zo vermeld je werkervaring op je cv!

Opleiding

Ook al heb je wellicht al werkervaring, het vermelden van relevante opleidingen kan waardevol zijn. Denk aan cursussen over logistieke processen of veilig werken in het magazijn.

MBO Logistiek Medewerker, ROC Rotterdam
september 2016 - juni 2018

Mijn MBO-opleiding richtte zich specifiek op het ontwikkelen van praktische vaardigheden die essentieel zijn voor een carrière in de logistiek. Ik volgde vakken als voorraadbeheer, orderpicken, en logistieke planning. Tijdens stages kreeg ik de kans om mijn kennis in de praktijk toe te passen en me verder te specialiseren in magazijnbeheer.

VMBO-T, Rotterdamse Scholengemeenschap
2012 - 2016

Tijdens mijn middelbare schoolperiode volgde ik het VMBO-T-profiel met een focus op techniek en economie. Deze opleiding bood een brede basis en stelde me in staat mijn interesse in logistiek en technische vakken te verkennen.

Meer weten over het vermelden van opleidingen op je cv? Lees dan onze blog Zo vermeld je opleidingen op je cv!

Vaardigheden

De logistieke vaardigheden vormen de kern van je magazijnmedewerker-cv. Noem specifieke vaardigheden zoals orderpicken, voorraadbeheer, gebruik van hef- en reachtrucks, en kennis van logistieke software.

 • Gedifferentieerd lesgeven
 • Klassenmanagement
 • Interactieve leermethoden
 • Communicatieve vaardigheden met ouders en collega's
 • Gebruik van educatieve technologie

Alles weten over hoe je vaardigheden op je cv plaatst? Lees dan de blog Vaardigheden op je cv vermelden.

Certificaten

Als je relevante certificaten hebt behaald, zoals een heftruckcertificaat, vermeld deze dan in een aparte sectie. Certificaten zijn belangrijk in de logistieke sector en kunnen je cv versterken.

 • Certificaat Veilig Werken in het Magazijn
 • Heftruckcertificaat

Talen

Vermeld je talenkennis op je cv, vooral als je werkt in een omgeving met internationale goederenstromen. Geef ook altijd je moedertaal aan.

 • Nederlands
 • Engels

Meer weten over hoe en waarom je talen op je cv plaatst? Lees dan de blog Talen op je cv?

Volledig voorbeeld

Bekijk hieronder het volledige magazijnmedewerker cv voorbeeld en doe er je voordeel mee.

magazijnmedewerker cv

Ben je geïnspireerd door dit voorbeeld? Dan is het nu tijd om jouw magazijnmedewerker-cv te maken! Binnen 10 minuten heb jij je beste cv ooit gemaakt, en ben je klaar om je droombaan te veroveren. Succes!

Maak je cv