Inhoudsopgave

Een professioneel cv maken als webontwikkelaar: zo doe je dat

Als webontwikkelaar is het essentieel om een onderscheidend cv te hebben, omdat het fungeert als een showcase van jouw technische bekwaamheden. Als je serieus solliciteert naar een positie in de wereld van webontwikkeling, is het van cruciaal belang om jezelf en je vaardigheden overtuigend en professioneel te presenteren. Vermijd grammaticale fouten in je cv en laat het altijd door iemand anders nakijken om eventuele fouten op te sporen. Het visuele aspect van je cv is eveneens belangrijk. Een strak en modern ontwerp geeft je direct een voorsprong op de concurrentie. Daarom raden wij aan om een van onze professionele cv-templates te gebruiken. Zo ben je verzekerd van een cv met een eigentijdse uitstraling, en kun jij je richten op de inhoud.

Belangrijke onderdelen in een webontwikkelaar-cv

Om je cv als webontwikkelaar zo informatief mogelijk te maken, beschrijven we hieronder de aanbevolen onderdelen die je altijd zou moeten opnemen. Het is van groot belang dat je probeert zoveel mogelijk relevante informatie te verstrekken en deze duidelijk op je cv te presenteren. In de wereld van webontwikkeling is je ervaring en technische kennis van doorslaggevend belang. Daarom is het verstandig om dit gedeelte bovenaan je cv te plaatsen. Zorg er ook voor dat je relevante vaardigheden goed zichtbaar zijn. Hier zijn de essentiële onderdelen voor je webontwikkelaars-cv:

Personalia

Als webontwikkelaar kun je het gedeelte Personalia gebruiken om belangrijke persoonlijke informatie te verstrekken. Voeg de volgende elementen toe:

 • Volledige naam: vermeld je volledige naam zoals deze op officiële documenten staat.
 • Contactgegevens: voeg je adres, telefoonnummer en e-mailadres toe. Zorg ervoor dat deze gegevens actueel zijn.
 • LinkedIn-profiel: als je een professioneel LinkedIn-profiel hebt, voeg dan de link toe.
 • Portfolio-website: als je een portfolio hebt met voorbeelden van je webontwikkelingsprojecten, voeg dan de link toe.
 • Nationaliteit en geboortedatum: afhankelijk van de internationale context.
 • Profielfoto: optioneel, maar maakt je cv een stuk persoonlijker.

Profieltekst

In je profiel geef je een korte samenvatting van je ervaring en expertise als webontwikkelaar. Maak je cv persoonlijker door deze tekst te gebruiken voor meer dan alleen een opsomming van feiten. Werkgevers lezen vaak als eerste de profieltekst, dus overweeg dit zorgvuldig.

"Als ervaren webontwikkelaar combineer ik mijn passie voor design met mijn technische expertise om boeiende en functionele websites te creëren. Met een scherp oog voor detail en een focus op gebruiksvriendelijkheid, lever ik op maat gemaakte oplossingen die de online aanwezigheid van mijn klanten verbeteren. Mijn vaardigheden in HTML, CSS en JavaScript stellen mij in staat om responsieve en intuïtieve interfaces te ontwerpen die zorgen voor een optimale gebruikerservaring. Met mijn proactieve houding en sterke communicatieve vaardigheden ben ik in staat om effectief samen te werken met zowel klanten als teamleden. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen om mijn vaardigheden verder te ontwikkelen en mijn creativiteit te uiten."

Meer weten over het schrijven van een krachtig profiel? Lees dan onze blog Krachtige profieltekst op je cv: dat doe je zo.

Werkervaring

Als webontwikkelaar is je ervaring een cruciaal onderdeel van je cv. Plaats altijd de meest relevante werkervaring bovenaan en vermeld details zoals de projecten waaraan je hebt gewerkt, de technologieën die je hebt gebruikt en je bijdrage aan het team.

Senior Webontwikkelaar, Jeemla Solutions, Kruiningen
2020 - heden
 • Maatwerk applicaties gebouwd voor transport bedrijven
 • Software ontwikkeld voor scannen en controleren magazijn producten
 • Portaal ontwikkeld voor alle klanten om facturen en projectvoortgang in te zien
 • Auto taxatie website gebouwd die gebruikt wordt door vrijwel alle grote dealers en de belastingdienst
Webontwikkelaar, Webspeed, Vlissingen
2017 - 2020

Als webontwikkelaar bij Webspeed was ik verantwoordelijk voor het ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van websites voor klanten. Ik werkte nauw samen met het team om de behoeften van de klant te begrijpen en te vertalen naar gebruiksvriendelijke en aantrekkelijke websites. Daarnaast hield ik me bezig met het testen en optimaliseren van de websiteprestaties en het implementeren van nieuwe functionaliteiten. Mijn ervaring bij Webspeed heeft mijn vaardigheden in webontwikkeling verder ontwikkeld en me geleerd om effectief te werken in een teamgerichte omgeving. Wat ik oa bereikt heb voor klanten:

 • 37% hogere conversie bij een grote internationale webshop
 • Website laadtijd verlaagt van ruim 3 naar 0,7 seconden
 • Google ranking verhoogt van pagina 3 naar top 3

Meer weten over het vermelden van werkervaring op je cv? Lees dan onze blog Zo vermeld je werkervaring op je cv!

Opleiding

Hoewel je wellicht al werkervaring hebt, is het belangrijk om je opleidingsachtergrond te vermelden. Geef aan welke diploma's of certificaten je hebt behaald en benoem eventuele relevante cursussen.

Applicatie en Mediaontwikkelaar, LOI, Leiden
2013 - 2016

Tijdens mijn opleiding 'Applicatie en Mediaontwikkelaar' bij LOI heb ik een breed scala aan vaardigheden geleerd. Ik heb kennis opgedaan van programmeertalen zoals HTML, CSS, JavaScript en PHP, en heb geleerd hoe ik deze kan toepassen bij het ontwikkelen van websites en applicaties. Daarnaast heb ik ook geleerd over grafisch ontwerp, usability en projectmanagement. Ik ben nu in staat om zelfstandig websites en applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren.

Meer weten over het vermelden van opleidingen op je cv? Lees dan onze blog Zo vermeld je opleidingen op je cv!

Vaardigheden

De technische vaardigheden vormen de kern van je webontwikkelaars-cv. Gebruik specifieke termen en technologieën die in de vacature worden gevraagd, zodat je cv perfect aansluit bij de behoeften van het bedrijf. Noem zowel front-end als back-end vaardigheden.

 • PHP
 • Javascript
 • MySQL
 • Vue.js
 • Teamplayer
 • Betrouwbaar

Alles weten over hoe je vaardigheden op je cv plaatst? Lees dan de blog Vaardigheden op je cv vermelden.

Talen

Naast programmeertalen kan het relevant zijn om je taalvaardigheid op je cv te vermelden, vooral als je werkt aan internationale projecten. Geef ook altijd je moedertaal aan.

Meer weten over hoe en waarom je talen op je cv plaatst? Lees dan de blog Talen op je cv?

 • Nederlands
 • Engels

Volledig voorbeeld

Bekijk hieronder het volledige webontwikkelaar cv voorbeeld en doe er je voordeel mee.

webontwikkelaar cv

Ben je geïnspireerd door dit voorbeeld? Dan is het nu tijd om jouw webontwikkelaar-cv te maken! Binnen 10 minuten heb jij je beste cv ooit gemaakt, en ben je klaar om je droombaan te veroveren. Succes!

Maak je cv